Ohjeita: Ilmainen kävijälaskuri WWW-sivullesi!

[ Tilaaminen | Asentaminen | Kysymyksiä ja vastauksia ]
 
Kävijälaskurin tilaaminen
 Tilaussivun oikeassa reunassa on viisi erinäköistä vaihtoehtoa laskureista. Valitse näistä yksi painamalla sen vasemmalla puolella olevaa merkkiä, joka näyttää tältä:

Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään. Ole tässä erityisen huolellinen, koska jos osoite on virheellinen, ei laskurisi päädy sinulle.
Tämän alle kirjoita sen sivun osoite, minne laskurisi tulee.
Lopuksi paina
-nappia.

Laskurisi koodi lähetetään heti automaattisesti sähköpostiosoitteeseen, jonka kerroit.
Kävijälaskurin asentaminen
Kun olet saanut koodin sähköpostitse, kopioi se kotisivullesi. Koodi on kopioitava täsmälleen samanlaisena, kuin sen sait. Tämän takia sitä ei kannata yrittää kirjoittaa itse, vaan sen voi kopioida leikepöydän kautta valitsemalla se ensin hiirellä. Tämä tapahtuu painamalla hiiren nappi alas koodin alussa, ja siirtämällä hiiri koodin loppuun, jossa nappi vapautetaan. Tämän jälkeen selaimesta valitaan muokkaa->kopioi.
Kotisivueditorissa valitaan sitten muokkaa->liitä.
Kotisivueditorin on tällöin oltava HTML -tilassa. Jos et näe kuvaruudulla koodeja jotka ovat < ja > -merkkien välissä, et ole HTML-tilassa!
HUOMAA, että jotkut sähköpostiohjelmat voivat katkaista rivejä. Laskurin koodissa kuitenkin osuus, joka alkaa src=" ja päättyy toiseen lainausmerkkiin, on oltava YHTÄ RIVIÄ, jotta laskuri toimisi.
Kysymyksiä ja vastauksia
KYSYMYS:
Miksi laskurissa on myös linkki laskuri.tiedot.net:iin?
VASTAUS:
Annamme sinulle laskurin ilmaiseksi, ja vastapalveluksena sinä näytät sivullasi linkin laskurisivullemme. Kyseessä on siis reilu peli.
KYSYMYS:
Miksi te kysytte sähköpostiosoitettani? Mitä te sillä aiotte tehdä?
VASTAUS:
Laskurin koodi lähetetään sinulle sähköpostina. Meidän on myös saatava sinuun yhteys, jos laskurin asennuksessa on epäselvyyksiä, eli jos koodi ei ole sivullasi sellaisena, kuin sen lähetimme. Me emme luovuta sähköpostiosoitetta kenellekään muulle, emmekä itse käytä sitä epämääräisten mainosten lähettämiseen. Sähköpostiosoitettasi ei myöskään tallenneta palvelimen julkiseen osastoon, josta jotkut voisivat sen kaivaa esille.
KYSYMYS:
Miksi laskurini ei toimi?
VASTAUS:
Siihen ei voi yksiselitteisesti vastata, ellet kerro täsmällisemmin, mikä on mielestäsi vialla. Jos sivullasi ei näy laskuria lainkaan, tarkista, että kopioit koodin täsmälleen samanlaisena kuin sen sait. Jos sähköpostiohjelmasi on katkonut rivejä, voit joutua yhdistelemään niitä takaisin yhteen. Jos lukema ei kasva mielestäsi tarpeeksi, katso alla oleva kysymys:
KYSYMYS:
Miksi laskurin lukema ei kasva jokaisella kerralla?
VASTAUS:
Laskurista on pyritty tekemään kävijälaskuri, eikä latauslaskuri. Tämän takia laskurin lukema ei kasva, vaikka painaisit päivitä-nappia miten monta kertaa tahansa.
Jos katsot sivua seuraavalla kerralla, ja lukema on yhä sama, se tarkoittaa että kukaan muu ei ole käynyt katsomassa sivuasi sillä välin.
KYSYMYS:
Sivuillani oli jo 6543 käyntiä ennestään. Voinko saada tämän lukeman alkuarvoksi
VASTAUS:
Jos tämä on sinulle elintärkeä asia, niin ota yhteyttä osoitteeseen laskuri@tiedot.net niin kerromme tarkemmat ohjeet.
Käytännössä laskurin viereen voit kuitenkin kirjoittaa laskurin tilaus päivämäärän, jolloin kävijät tietävät, milloin laskuri on lähtenyt käyntiin.
KYSYMYS:
Miksi koodini näkyy pelkkänä tekstinä? Käytän FrontPagea
VASTAUS:
Koodi on lisättävä sivulle HTML-tilassa. FrontPagella pääset muokkaamaan HTML:ää painamalla valikosta "Näytä" ja sen jälkeen "HTML..."